Transport:

Transport van bestrating, natuursteen, keramiek en overige betonwaren gaat als volgt:

Al onze producten kunnen door heel Nederland, worden afgeleverd (m.u.v. de Waddeneilanden en bepaalde regio’s in Zeeland, hiervoor zijn de verzendtarieven op aanvraag).

Onze producten geleverd met een stenentrailer, dit is een zware vrachtauto met een lengte van ongeveer 18 mtr. en heeft een gewicht van maximaal 50.000 kg. Een steentrailer beschikt over een laad- en loskraan die de materialen maximaal ca. 4-5 mtr. links of rechts naast de vrachtwagen kan lossen op een verharde weg.

“De beoordeling van de losplaats is te allen tijde voorbehouden aan de chauffeur.”

Alvorens u, uw bestelling bij ons plaatst dient u zelf een inschatting te maken of een dergelijke vrachtwagen de gewenste losplaats wel kan bereiken. Indien in de praktijk blijkt dat dit toch niet mogelijk is dan is de beoordeling van de chauffeur leidend en kan op de door hem gekozen losplaats geen aanspraak worden gemaakt. Wanneer hier twijfels over bestaan is het raadzaam alvorens hierover telefonisch contact met ons op te nemen (0561-451252). In overleg met u bespreken wij graag de juiste manier van aanpak om tot de beste oplossing te komen.

Indien u niet zelf aanwezig kunt zijn op het moment van aflevering, dan kunt u het beste de chauffeur doormiddel van bordjes informeren over de gewenste losplaats. Ook kunt u tijdens het bestelproces de losplaats aangeven in het invulveld “Losinstructies en/of opmerkingen”. Echter kan er achteraf nimmer aanspraak worden gemaakt, op de door de chauffeur uiteindelijk gekozen losplaats.

Indien de aflevering uwerzijds wordt geweigerd, vanwege het feit dat de vrachtwagen niet in staat is om dicht genoeg op de door u gewenste afleverplaats te komen, dan kan de overeenkomst worden ontbonden. Het door u betaalde bedrag zal dan worden gecrediteerd met aftrek van alle gemaakte transportkosten Let op! Het betreft hier de werkelijke transportkosten voor aan- en afvoer en eventueel tijdelijke opslag van de materialen. Deze kosten (afhankelijk van het afleveradres) worden altijd apart berekend met een minimum van € 225,00 (Nederland m.u.v. de Waddeneilanden en bepaalde regio’s in Zeeland).

Wij vragen u vriendelijk, doch dringend bovenstaande in ogenschouw te nemen. Hierdoor voorkomt u voor zowel uzelf als ons vervelende complicaties. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Pakketzendingen:

Pakketzendingen voor onderhoudsmiddelen, tuinverlichting en overige artikelen zijn als volgt:
(Varistone, In-Lite, GardenLights en Vivaria):

Zendingen tot 15 kg worden door ons verstuurd via Pakketdienstnl. Wanneer uw bestelling is voldaan wordt deze door ons ter verzending aangeboden bij Pakketdienstnl. U ontvangt vervolgens van ons een "Track and Trace" code en de bijbehorende instructies. Vanaf dit moment kunt u, uw bestelling volgen en is de verzendstatus van uw bestelling van stap tot stap zichtbaar.

Zendingen met een gewicht van meer dan 15 kg worden door ons verstuurd middels eigen transport of extern ingehuurd transport. Wanneer uw bestelling is voldaan zullen wij deze verzendklaar maken en vervolgens bij u afleveren. Over de status van uw verzending wordt u door ons op de hoogte gebracht.

Let op! Wanneer u om één of andere redenen niet in de gelegenheid bent de zending in ontvangst te nemen of niet aanwezig bent op het moment van bezorging, wordt het pakket indien mogelijk afgeleverd bij uw buren. Indien dit niet mogelijk is zal het pakket weer worden meegenomen door de bezorger. Deze zal vervolgens een instructiekaart achterlaten in uw brievenbus, hierop staat vermeld welke stappen u dient te ondernemen om het pakket in uw bezit te krijgen.

Levertijd:

De levertijd van onze materialen is maximaal 7 werkdagen. In veel gevallen is het mogelijk dat wij zelfs binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling de bestelling kunnen afleveren(mits op voorraad bij de fabrikant). Mochten bij de verschillende fabrieken echter bepaalde artikelen niet leverbaar zijn, dan kunnen er buiten onze schuld levertijden ontstaan. In deze gevallen zullen wij direct contact met u opnemen om u te informeren over de eventuele levertijd of om gezamenlijk een alternatief product uit te zoeken.

Een afleverdag kunnen wij u wel bevestigen, echter om logistieke redenen is het onmogelijk om een tijdstip of dagdeel te bepalen.

Tijdens het bestelproces heeft u de mogelijkheid bij het veld "Voorkeur afleverdatum" een afleverdatum te selecteren waarop u de bestelling wenst te ontvangen. Uiteraard proberen wij hieraan te voldoen, maar kunnen dit echter in géén geval garanderen. Hieraan kunnen dan ook in geen geval rechten worden ontleend.

Let op! Bestel tijdig, dit voorkomt teleurstelling.

Denk ook zorgvuldig na over het eventueel maken van afspraken met uw hovenier of straatmaker e.d. In het invulveld "Losinstructies en/of opmerkingen" kunt u nog aanvullende informatie weergeven die betrekking hebben op bijv. de situatie ter plaatse waarmee wij m.b.t. de daadwerkelijke levering rekening mee dienen te houden (tot zover deze binnen onze mogelijkheden behoren). Mocht u tijdens de aflevering van uw bestelling niet ter plaatse kunnen zijn, dan kunt u doormiddel van aanwijzingen de chauffeur attenderen op de gewenste afleverplaats (bijv. doormiddel van het plaatsen van bordjes).

Echter kan er achteraf nimmer aanspraak worden gemaakt, op de door de chauffeur uiteindelijk gekozen losplaats. Omdat deze te maken kan hebben met verschillende factoren zoals bijv. geparkeerde auto’s of andere obstakels op/of in de buurt van de losplaats. Ook zal de chauffeur in geen geval over een trottoir, groenstrook, grasveld of andere gemeentelijke eigendommen rijden. De chauffeur kan in deze situaties besluiten op een andere (dichtstbijzijnde, wel te bereiken) losplaats te lossen.

Nadat wij uw definitieve bestelling hebben ontvangen, ontvangt u per omgaande een orderbevestiging per e-mail. Hierin vindt u een specificatie van uw bestelling van de producten die u heeft besteld in combinatie met de aanvullende gegevens die u heeft ingevuld.

Belangrijk!

Mocht u in deze bevestiging nog onvolkomenheden aantreffen of wilt u nog wijzigingen in uw bestelling aan brengen? Neemt u dan a.u.b. per direct contact met ons op zodat wij de order nog voor u kunnen wijzigen. Wanneer wij de materialen eenmaal voor u hebben besteld is het niet of nauwelijks mogelijk deze nog te wijzigen.

Direct na ontvangst van uw betaling (bij “iDEAL” na 1 dag, bij "Vooraf betalen via bankoverboeking" na 2 á 3 overboekingsdagen), zullen wij uw bestelling inplannen en gereed maken voor transport, hierbij zullen wij rekening houden met uw eventuele voorkeur van afleverdatum (niet gegarandeerd).

Zodra de definitieve afleverdatum bij ons bekend is, ontvangt u uiterlijk 1 werkdag voor deze datum een e-mail of zullen wij telefonisch contact met u opnemen om de afleverdatum te bevestigen. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan kan dit in géén geval een reden zijn de aflevering te weigeren of recht geven op een eventuele schadevergoeding in geval van gevolgschade.

Omdat planningen complex kunnen zijn, kunnen wij nooit met 100% zekerheid toezeggen dat een bestelling op een bepaalde zal datum worden afgeleverd. Onze transportplanners zullen altijd proberen de bestelling op/of kort vóór een gevraagde afleverdatum te laten bezorgen.

Logistiek is een lastig proces. Het kan incidenteel voorkomen dat ondanks de bevestiging, door onvoorziene omstandigheden de aflevering niet plaats kan vinden. In deze gevallen van overmacht zullen wij u hiervan uiteraard zo snel als mogelijk in kennis stellen. Wij kunnen echter in géén geval aansprakelijk worden gesteld voor eventuele kosten die hieruit kunnen voortvloeien zoals bv. door u gemaakte afspraken met hovenier, straatmaker e.d.

Op de afleverdatum zal de chauffeur c.a. 30 minuten voor aankomst telefonisch contact met u opnemen, en u in kennis stellen dat de aflevering aanstaande is. U bent dan nog in de gelegenheid om eventueel noodzakelijke maatregelen te treffen. Denk hierbij ook aan het verplaatsen van eventueel geparkeerde auto’s die de losplaats kunnen belemmeren.

Zorgt u er a.u.b. voor, dat u op de afleverdag telefonisch bereikbaar bent!