PU Fix Eco kant-en-klaar spuitlijm 500 ml in spuitbus Geel

€ 16,15 per stuk

Bestellen

Totaal: € 16,15

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

PU Fix - Steenlijm op basis van polyurethanen kant en klaar

VARISTONE PU Fix is een zeer sterke en supersnelle lijm gebaseerd op gemodificeerde polyurethanen. VARISTONE PU Fix is ontwikkeld voor het verlijmen van verschillende steensoorten zoals natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen, gipsblokken en keramische steensoorten. VARISTONE PU Fix is langdurig bestand tegen water, zeewater, kalkwater, verdunde zuren en bijtende oplossingen. VARISTONE PU Fix is speciaal ontwikkeld voor het snel en makkelijk verlijmen van stapelmuren in de (tuin)bouw branche, maar kan tevens worden toegepast op diverse in de (tuin)bouw voorkomende ondergronden.

Technische specificaties:

Verbruik: Ca. 18 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed
Verwerkingstemperatuur: + 10 °C tot + 30 °C
Droge stof: 59 %
Densiteit: 1.16
Viscositeit: Pasta 250000 CPS
Trekkracht: max. 45 kg / cm²
Temperatuurbestendigheid: - 40 °C tot + 90 °C (langdurig) - 40 °C tot + 130 °C (kortstondig)
Wateropname: Geen
Velvorming: 5 Minuten
Overschilderbaar: Ja
Brandbaar: Ja
Droogtijd: Onmiddelijke kleefkracht, totale droging na +/- 48 uur

Verwerking:

VARISTONE PU Fix goed schudden voor gebruik. Daarna de beschermkap van de bus verwijderen en met de schroefdraad naar beneden op het pistool draaien. Nieuwe bus direct doorspuiten tot er geen lucht meer uitkomt, achterblijvende lucht in het pistool kan verstoppingen veroorzaken. Zorg bij het gebruik van VARISTONE PU Fix voor een vlakke fundering. Instelschroef achter op het pistool verdraaien naar gewenste dosering. Breng een voldoende brede laag op de ondergrond aan, zodat dit voldoende is voor een stabiele constructie. Een laag van 5 cm breed is voldoende voor gangbare formaten stapelelementen. Breng het volgende te verlijmen deel binnen korte tijd aan om voortijdige uitharding en daardoor vermindering van hechting te voorkomen. Eventueel gemorste lijmresten direct verwijderen met VARISTONE PU Guncleaner.

Afwerking/reiniging: Eventueel gemorste lijmresten uit laten harden en later met een scherp voorwerp verwijderen van de ondergrond.

Merk Varistone
Artikelnummer VAR0172
Kleur Geel
Aantal per verpakking 12.00
Minimale besteleenheid 1.00
Gewicht in kg per eenheid 0.60
Toepassing Verlijmen stapelblokken