PU Fix NBS Pistoolspuitlijm 750 ml in spuitbus Geel

€ 17,50 per stuk

Bestellen

Totaal: € 17,50

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

PU Fix - Steenlijm op basis van polyurethanen tbv NBS Spuitpistool

VARISTONE PU Fix is een zeer sterke en supersnelle lijm gebaseerd op gemodificeerde polyurethanen. VARISTONE PU Fix is ontwikkeld voor het verlijmen van verschillende steensoorten zoals natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen, gipsblokken en keramische steensoorten. VARISTONE PU Fix is langdurig bestand tegen water, zeewater, kalkwater, verdunde zuren en bijtende oplossingen. VARISTONE PU Fix is speciaal ontwikkeld voor het snel en makkelijk verlijmen van stapelmuren in de (tuin)bouw branche, maar kan tevens worden toegepast op diverse in de (tuin)bouw voorkomende ondergronden.

Technische specificaties:

Verbruik: Ca. 25 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed
Verwerkingstemperatuur: + 10 °C tot + 30 °C
Droge stof: 59 %
Densiteit: 1.16
Viscositeit: Pasta 250000 CPS
Trekkracht: max. 45 kg / cm²
Temperatuurbestendigheid: - 40 °C tot + 90 °C (langdurig) - 40 °C tot + 130 °C (kortstondig)
Wateropname: Geen
Velvorming: 5 Minuten
Overschilderbaar: Ja
Brandbaar: Ja
Droogtijd: Onmiddelijke kleefkracht, totale droging na +/- 48 uur

Verwerking:

VARISTONE PU Fix goed schudden voor gebruik. Daarna de beschermkap van de bus verwijderen en met de schroefdraad naar beneden op het pistool draaien. Nieuwe bus direct doorspuiten tot er geen lucht meer uitkomt, achterblijvende lucht in het pistool kan verstoppingen veroorzaken. Zorg bij het gebruik van VARISTONE PU Fix voor een vlakke fundering. Instelschroef achter op het pistool verdraaien naar gewenste dosering. Breng een voldoende brede laag op de ondergrond aan, zodat dit voldoende is voor een stabiele constructie. Een laag van 5 cm breed is voldoende voor gangbare formaten stapelelementen. Breng het volgende te verlijmen deel binnen korte tijd aan om voortijdige uitharding en daardoor vermindering van hechting te voorkomen. Voordat u de VARISTONE PU Fix verwisseld deze volledig leeg spuiten en de bus losdraaien met het pistool van u af. Eventueel gemorste lijmresten direct verwijderen met VARISTONE PU Guncleaner. Daarna de nieuwe, vooraf goed geschudde bus direct op het pistool schroeven. Indien u tijdelijk het werk onderbreekt de instelschroef volledig dicht draaien.

Afwerking/reiniging: Eventueel gemorste lijmresten uit laten harden en later met een scherp voorwerp verwijderen van de ondergrond. Indien u voor langere tijd het werk onderbreekt kan de bus op het pistool geschroefd blijven, echter dient u dan de bus met de schroefdraad naar boven te bewaren om verlijming van het ventiel te voorkomen. Voor het reinigen van het pistool adviseren wij de VARISTONE PU Guncleaner.

Merk Varistone
Artikelnummer VAR0154
Kleur Geel
Aantal per verpakking 12.00
Minimale besteleenheid 1.00
Gewicht in kg per eenheid 0.85
Toepassing Verlijmen stapelblokken