Varifix poederlijm emmer 15 kg emmer Grijs

€ 25,70 per stuk

Bestellen

Totaal: € 25,70

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Varifix - Steenlijm

Vari Fix steenlijm is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel op cementbasis. Vari Fix is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van vrijwel alle steensoorten zoals baksteen en betonsteen ten behoeve van tuinmuren e.d. Deze mortel is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en kan worden verwerkt in laagdikten van minimaal 2 mm tot maximaal 6 mm (afhankelijk van de steensoort). Vari Fix heeft een reologisch pseudoplastische instelling, wat wil zeggen dat het materiaal vloeit zodra het in beweging is en dik is zodra het slitstaat. Hierdoor zal de lijm niet uit de voegen vloeien bij het verlijmen en kunnen de elementen gemakkelijk langs een draad geplaatst worden zonder dat ze wegzakken. Door terugliggend te verlijmen, in combinatie met een dunne voeg, valt de voeg door schaduwwerking optisch vrijwel geheel weg en wordt de nuancering, kleur en structuur van de steen versterkt.

Eigenschappen

  • Zeer makkelijk te verwerken
  • Voor binnen en buiten
  • Hydraulisch afbinden
  • Soepele, goed verwerkbare specie met hoge kleefkracht
  • Hoge standvastheid
  • Weerbestending
  • Onbrandbaar

Technische specificaties:

Verbruik: Ca. 5 kg/m² afhankelijk van steen, laagdikte en metselverband
Verwerkingstemperatuur: vanaf + 5 °C tot + 25 °C
Maximale Korrelgrootte: 2 mm
Aanmaakwater: Ca. 2,40 - 3,00 liter / 15 kg emmer
Verwerkingstijd: Ca. 4 uur
Druksterkte (28 dagen): Ca. 25 N/mm²
Hechtsterkte (28 dagen): > 1,0 N/mm²

Verwerking:

De inhoud van de emmer of zak aanmaken met schoon water. De juiste waterhoeveelheid is afhankelijk van het vochtgehalte van de te verlijmen steen en de ondergrond. Eerst water in een schone kuip, dan droge mortel toevoegen. Mengen met een boormachine en mengstaaf. Homogeen en kluitvrij aanmaken. De mortel volvlakkig met een troffel op de steen aanbrengen en eventueel afstrijken met een lijmkam. Naar keuze ook mortel op de kopse kant van de steen aanbrengen voor een dichte stootvoeg. Te veel aangebrachte mortel die aan de zichtzijde(n) uitpuilt, laten aantrekken en na +/- 25 minuten met een voegspijker uitkrabben tot de gewenste diepte.

Nabehandeling: De vers verwerkte mortel beschermen tegen snelle uitdroging en weersinvloeden, zoals zon, wind, slagregen en vorst.

Opmerking: Aan kant en klare mortel geen toeslagstoffen toevoegen. Aan kant en klare mortel geen toeslagstoffen toevoegen. De technische gegevens hebben betrekking op +20°C en 50 % relatieve luchtvochtigheid. Lagere temperaturen verlengen c.q. hogere temperaturen verkorten de opgegeven waarden. Kuip, gereedschap e.d. direct met water reinigen. Zorg voor een vorstvrije fundering. In verharde toestand is reiniging alleen nog mechanisch mogelijk.

Merk Varistone
Artikelnummer VAR0215
Kleur Grijs
Aantal per verpakking 60.00
Minimale besteleenheid 1.00
Gewicht in kg per eenheid 15.00
Toepassing Verlijmen stapelblokken