Stabimix ondergrondversteviger 25 kg PE zak Grijs

€ 14,20 per stuk

Bestellen

Totaal: € 14,20

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Varistone Stabimix - Stabilisatiemortel en bindmiddel voor drainagemortel

VARISTONE Stabimix is een kant-en-klare droge mortel op basis van trascement CEM II/B-P32,5N. Deze mortel is geschikt voor het stabiliseren van het zandbed onder bestratingen en als bindmiddel voor het maken van drainagemortel voor duurzaam waterdoorlatende bestratingsystemen.

Technische specificaties:

Verbruik: Bij gebruik als stabilisatiemortel: Ca. 5 kg/m² Bij gebruik als bindmiddel voor drainagemortel: Ca. 12 zakken per m³ split of grind
Basis: Trascement CEM II/B-P 32,5 N, CPD-16123 en EN 197-1

Eigenschappen:

Door toevoeging van trascement verminderd de kans op vlekvorming op natuursteen tegels.

Verwerking:

Bij gebruik als stabilisatiemortel: Strooi ca. 5 kg VARISTONE Stabimix per m² uit over het ophoogzand. Hark of frees de mortel door de bovenste 10 cm van het ophoogzand en egaliseer de toplaag. Tril het zandbed goed aan en krab de toplaag iets open om de bestrating te kunnen leggen. Vervolgens kan de bestrating worden gelegd en eventueel worden afgetrild. Hiervoor gelden de voorschriften van de fabrikant van de bestrating. Om een nog betere mengverhouding te verkrijgen geven wij het advies om de Stabimix en het zand vooraf in een resp. verhouding (1 : 6) te mengen met een betonmolen en daarna pas uit te storten in het werk.

Nabehandeling: Verwijder na het bestraten achtergebleven droge stabilisatiemortel met een zachte bezem van het oppervlak. Overtollige mortel uit de voegen verwijderen. Zorg voor een minimale voegdiepte van 3 cm om de bestrating af te kunnen voegen. Bevochtig en reinig hierna de tegels door met schoon water te nevelen/spoelen. Daarna de aangelegde bestrating niet meer belasten en eerst voldoende uit laten harden. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de temperatuur. Daarna kan de bestrating worden gevoegd met een geschikte voeg. Het geheel beschermen voor harde regen of enkele keren bevochtigen met water bij hogere temperaturen.

Bij gebruik als bindmiddel voor drainagemortel: Meng VARISTONE Stabimix met een betonmolen in de verhouding 1 : 5 met een geschikte split of grind van minimale gradatie 2/5 tot maximale gradatie 4/8. Voor zuigende, lichte natuursteensoorten zoals bijvoorbeeld graniet adviseren wij een witte grind met gradatie 4/8. Laat deze mortel kortstondig droog voormengen en besprenkel het in de betonmolen met water tot deze aardvochtig wordt. Laat vervolgens nog even kort draaien en stort het uit met behulp van een kruiwagen in het werk. Rij het geheel af op hoogte met inachtneming van ca. 5 mm overhoogte. Plaats de tegels of stenen, aan de onderzijde voorzien van VARISTONE TH hechtmortel in het aardvochtige bed en klop deze met behulp van een rubber hamer op de gewenste hoogte. Advies is om eerst een aantal tegels of stenen te plaatsen en deze tegelijk met behulp van een houten balk op hoogte te kloppen, zodat dikte- en hoogteverschillen weggeklopt kunnen worden en het geheel aan de bovenzijde gelijk ligt. Resten drainagemortel en/of hechtmortel tijdens het werk direct reinigen met behulp van schoon water en spons.

Merk Varistone
Artikelnummer VAR0187
Kleur Grijs
Aantal per verpakking 48.00
Minimale besteleenheid 1.00
Gewicht in kg per eenheid 25.00
Toepassing Stabiliseren zandbaan
Toepassing Splitmortelbed